HORLOGES

Op al onze horloges krijgt U twee jaar fabrieksgarantie vanaf de aankoopdatum. In de verpakkingsdoos zit een originele internationale waarborgkaart.

Gedurende de garantieperiode zal de herstelling van uw horloge gebeuren zonder kosten voor onderdelen en werkuren, op voorwaarde dat de fout door de technische dienst kan worden erkend als een fabricatiefout.

Wordt niet door de waarborg gedekt:

  • schade aan het glas, de kroon, de drukknoppen, de stiften, de batterij of de armband; de terugbetaling, noch de vervanging van uw horloge;
  • reparaties uitgevoerd door niet erkende service centra, of door de klant zelf;
  • elk schade veroorzaakt door ongepast gebruik, harde schokken of het blootstellen van het horloge aan extreme hoge of lage temperaturen of magnetische velden;
  • verkeerd gebruik of het niet respecteren van de instructies betreffende gebruik en onderhoud.

Gewone horloges horen niet onder water.
Horloges die zijn gemaakt voor normaal gebruik, zijn in principe niet geschikt om ermee onder water te gaan. Zowel mechanische als elektronische uurwerken bevatten namelijk een aantal belangrijke onderdelen die kunnen roesten. Roestschade wordt voornamelijk aangetroffen bij de kastopening van de gelijkzet - of opwindknop en onder de wijzerplaat.

De mate van waterdichtheid van horloges wordt veelal aangegeven door middel van symbolen of tekst. Zo treft men aanduidingen aan zoals waterresistant, waterproof, waterprotected en watersealed, al dan niet met toevoegingen van druk- of diepte-eenheden zoals 3-5-10-20 Atm. (of Bar) en 50-100-300-500 meter. Deze waarden zijn testnormen van de waterdruk waarmee de horlogekast in de fabriek is getest, bij kamertemperatuur. Ze houden geenszins in dat waterdichtheid van zo'n kast onder alle omstandigheden tot die waterdruk gegarandeerd kan worden. Hierover bestaan bij de consument vele misverstanden; het is dan ook van het grootste belang dat bij de verkoop de juiste voorlichting wordt gegeven.

Waterdichtheid in de praktijk.
De eerdergenoemde fabrieksaanduidingen voor de mate van waterdichtheid van een horloge kunnen in de praktijk als volgt worden vertaald:
3 Atm./ 30 meter (ook wel waterresistant/watersealed): deze horloges zijn bestand tegen regen en spatwater.

5 Atm./ 50 meter (ook wel waterproof): deze horloges zijn geschikt om mee te douchen of zwemmen, mits geen grote temperatuurverschillen optreden. Zij zijn echter ongeschikt voor snorkelen en duiken met perslucht.

10 Atm./ 100 meter (ook wel waterproof): deze horloges zijn geschikt voor de meeste vormen van watersport., zoals zwemmen, zeilen en snorkelen in ondiep water. Zij zijn echter ongeschikt voor torenspringen of duiken met perslucht. Opgepast moet worden voor grote temperatuurverschillen.

20 Atm./ 200 meter (ook wel waterproof 20 atm. / divingproof):deze horloges zijn geschikt voor alle vormen van watersport en duiken.

 

JUWELEN EN TROUWRINGEN

9, 14 en18KT
Eén jaar garantie op materiaal en zetwerk. Geen garantie op krassen en gebroken stenen. Evenmin op verkleuring van wit goud door slijtage v/d Rhodium beschermlaag.

925 Sterling zilver
Zes maanden garantie op materiaal en zetwerk. Geen garantie op krassen en gebroken stenen. Evenmin op verkleuring van het zilver door slijtage v/d Rhodium beschermlaag.

Certifcaat

Elk juweel wordt afgeleverd met een garantie-certificaat dat afgestempeld is door jeweltime.be. Datum en artikelnummer staan altijd vermeld op dit certificaat.